Maj-Lis Burtus © 2010 

 

Om Örtagården

 

Jag har alltid varit medveten om vad jag stoppar i mig själv och mina barn och därför alltid odlat egna grönsaker och kryddor. Att ha ett långsiktigt perspektiv, "från vagga till vagga", där allt som blir över kan gå på komposten, är ett positivt sätt att ta hand om vår jord och oss själva.

 

 

 

Jag är stolt över min affärsidé och den ligger rätt i tiden

 

I Örtagården trängs färgsprakande blommor, väldoftande örter och dignande bärbuskar, sammanlagt finns här runt 900 olika växter.

 

Mitt odlingsintresse har funnits med mig sen barnsben. Idén om att driva en örtagård har växt fram i takt med att trädgården vuxit sig större. När familjen inte längre kunde äta upp allt som producerades började jag sälja överskottet. För mig är det viktigt att veta vad man stoppar i sig och sin familj och jag är övertygad om att våra kroppar inte kan bryta ner onödiga kemikalier. Därför är slow food och ekologiskt grundtanken i min örtagård. Du är verkligen vad du äter!

 

Vattnäs by är en gammal by med röda stugor och vita knutar, i riktig Dalamiljö. Byn kallades förr för solbyn och ligger vackert som ett näs ut i Orsasjön. Det är en oas för den stressade människan att komma hit och vandra runt i trädgården och ta en fika.

 

Här säljs enbart lokalproducerade och ekologiska produkter. Alla produkter som säljs görs för hand. Mat måste få ta tid på sig för att bli riktigt god. Kom och

smaka du med.

 

Höstens skörd av pumpor och annat gott,

det känns så lyxigt när man får skörda det man sått.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

Maj-Lis Burtus

info@vattnasortagard.se

0250-35035