Maj-Lis Burtus © 2010 

Mitt odlingsintresse har funnits med mig sen barnsben. Idén om att driva en örtagård har växt fram i takt med att trädgården vuxit sig större. När familjen inte längre kunde äta upp allt som producerades började jag sälja överskottet. För mig är det viktigt att veta vad man stoppar i sig och sin familj och jag är övertygad om att våra kroppar inte kan bryta ner onödiga kemikalier. Därför är slow food och ekologiskt grundtanken i min örtagård. Du är verkligen vad du äter!

Vattnäs är en by med gamla anor där röda stugor och vita knutar möter historia i genuin Dalamiljö. Byn kallades förr för solbyn och har ett näs i Orsasjön. Det är en oas för den stressade människan att komma hit och vandra runt i trädgården och ta en fika.

Här säljs enbart lokalproducerade och ekologiska produkter. Mat måste få ta tid på sig för att bli riktigt god. Kom och smaka du med.

I Örtagården trängs färgsprakande blommor, väldoftande örter och dignande bärbuskar, sammanlagt finns här runt 900 olika växter.

Om Örtagården

Jag har alltid varit medveten om vad jag stoppar i mig själv och mina barn och därför alltid odlat egna grönsaker och kryddor. Att ha ett långsiktigt perspektiv, "från vagga till vagga", där allt som blir över kan gå på komposten, är ett positivt sätt att ta hand om vår jord och oss själva.

Jag är stolt över min affärsidé och den ligger rätt i tiden

Kontakt:

Maj-Lis Burtus

info@vattnasortagard.se

0250-35035